Hoppa till innehåll

Karitativ verksamhet

Behövande
Vår församling delar ut kläder och matkassar till behövande samt ordnar middagar och har alltid sopplunch på torsdagar.Enkel lunch
Caritas lokala grupp ordnar sopplunch en gång i månaden i stället för kyrkkaffe. Det är trevligt för alla och överskottet går till Caritas.


Svalare i kyrkan
När det händer en katastrof som vi vill stödja sänker vi temperaturen i kyrklokalen och har kappan på. Besparingssumman blir en gåva till insamlingen.

 

Julkort

Man kan låta barnen i undervisningsgrupperna måla julkort. Dessa kan säljas till förmån för församlingens eller någon annan organisations biståndsprojekt.

 

Julpaket till barn i andra länder

Under hösten kan kateketerna uppmana föräldrar (och församlingen) att skänka leksaker, kläder, godis m m. Man bestämmer, gärna i samråd med en hjälporganisation som är van vid transporter, till vilket land sakerna ska skickas som julklappar. I början av advent ägnas en av barnens undervisningsdagar till paketinslagning. Paketen sorteras efter ålder och flicka/pojke. Pengar till transportkostnaderna tas upp vid en extra kollekt.

 

Studiebesök för handikappade

Man kan i samråd med olika huvudmän bjuda in grupper med olika former av handikapp till studiebesök i kyrkan.

 

Starta volontärgrupp

Starta en grupp för karitativ verksamhet i din församling. Ungdomar kan starta en Caritas Ungdomsgrupp.

För mer information om hur man kan gå tillväga välkommen att kontakta George Joseph på Caritas Sverige. Telefon: 070-963 45 01 eller e-post: gjoseph@caritas.se