Kardinal Arborelius i media

2020

I oktobernumret av "Catholic Herald" bidrog kardinal Arborelius med en text om katolicismen i Sverige.

Den 13 oktober intervjuades kardinal Arborelius i schweiziska "Radio Maria".

Den 24 juli intervjuades kardinalen i P1 Morgon om den nyligen publicerade handboken från Vatikanen om hantering av övergrepp på minderåriga.

Den 1 mars gästade kardinal Arborelius podcasten "Kunskap bit för bit". Avsnittet heter "Bland syndare och helgon".

Den 21 januari gjorde tidningen "Mitt i Södermalm" ett personporträtt av kardinal Arborelius. Intervjun resulterade i både en film och en artikel.

2019

Under 2019 samtalade författaren och föreläsaren Daniel Swärd med kardinal Arborelius för sin intervjuserie "Inspirerande människor" som finns på youtube. Resultatet blev två intervjuer: "Vad är tro och andlighet?" samt "Vad gör en kardinal, biskop, präst och munk: Anders Arborelius".

2018

Den 1 september sändes en Helgmålsringning med kardinalen inspelad i Rom. Programmet finns på SVT play.

Den 30 augusti medverkade kardinalen i TV4 Nyhetsmorgon och talade om sexuella övergrepp i kyrkan. Se intervjun här.

Den 11 juli publicerades ett samtal mellan Eric Schüldt kardinal Arborelius i podcasten "60 minuter". Länk till podcasten finns här.

Den 24 juni publicerades en intervju av Johar Bendjelloul med kardinalen i podcasten "DN Intervju". Intervjun finns här.

Den 14 juni intervjuades kardinal Arborelius av tidskriften Signum om Ad limina-besöket i Rom. Här finns intervjun.

Den 22 februari medverkade kardinalen hos Malou von Sivers i "Malou efter tio" på TV4. Se inslaget här.

Den 2 februari publicerade SvD Perfect Guide en intervju som Victor Johansson gjorde med kardinalen. Den kan läsas här.

Den 4 januari var kardinalen julgäst i P1-morgon. Hör intervjun här.

2017

Den 14 december utsågs kardinal Arborelius till Årets svensk av nyhetsmagasinet Fokus. Läs intervjun av Johan Hakelius som publicerades i Fokus samma dag här.

Den 12 oktober deltog kardinal Arborelius i Chefdagen. I samband med detta publicerade SvD Näringsliv en intervju med kardinalen om hans ledarskap. Läs intervjun här.

Den 1 oktober intervjuades kardinalen i Söndagsintervjun i P1. Hör intervjun här.

Den 22 september publicerades en lång intervju med kardinalen i Dagen. Läs den här. Här finns artikeln i engelsk översättning.

Den 15 augusti firades en tacksägelsemässa i Stockholm då kardinalen togs emot i sin domkyrka. Mässan direktsändes av SVT och kan ses på SVT play.

Den 31 juli intervjuades kardinal Arborelius i Nyhetsmorgon i TV4. Se intervjun här.

Den 16 juli 2017 sändes kardinal Arborelius sommarprogram i P1 som man kan höra här.

Den 5 juli 2017 var kardinal Arborelius i Almedalen. SVT gjorde en intervju med honom som man kan se här.  Samma dag gjorde även KPN en intervju med kardinalen. Den kan ses här.

Den 29 juni 2017 firade de nyblivna kardinalerna en mässa tillsammans med påve Franciskus på Petersplatsen i Rom. Se mässan på SVT play.

Den 28 juni 2017 publicerades en intervju med kardinalen i NCR som kan läsas här.

Den 28 juni 2017 hölls konsistoriet i Peterskyrkan då Anders Arborelius blev kardinal. Se ett klipp från konsistoriet här.

Den 21 maj 2017 meddelade påve Franciskus att han hade utsett biskop Anders till kardinal. Se en intervju på SVT play med biskopen som gjordes några timmar efter att han själv hade fått höra nyheten.