Hoppa till innehåll

Serafimsystrarna CMBB

Kongregationen Den Smärtorika Gudsmoderns Döttrar - Serafimsystrarna - grundades 1881 i Zakroczym i Polen, av den salige Honoratus Kozminski, kapucin, och Moder Malgorzata Lucia Szewczyk.

Serafimsystrarnas spiritualitet har sin grund i vördnaden för Guds Moder Maria, den smärtorika Modern, genom vilkens hjärta ett svärd skulle gå. Genom sin totala överlåtelse var hon djupt delaktig i Guds frälsningsplan. Med henne som förebild i livets alla skiften söker systrarna tjäna Kristus.

Systrarna vill också gå i den helige Franciskus spår i fattigdom, ödmjukhet, enkelhet och glädje och som han, betrakta evangeliet som högsta norm.

Systrarna har än i dag som mål att med hjälp av Guds nåd föra ett liv i sina grundares anda: de vill på ett helgjutet sätt tjäna Kristus i de människor de möter; "Sannerligen, vad ni har gjort för någon av dessa minsta som är mina bröder, det har ni gjort för mig" Matt. 25:40.

Kongregationens arbetsområden omfattar omsorg om sjuka, fattiga, äldre människor, barn samt församlingsarbete i synnerhet trosundervisning.

Idag har kongregationen sina verksamhetsområden inte bara i Polen utan även i Frankrike, Italien, Sverige (fr.o.m. 1965), Vitryssland, Ukraina, USA (Texas), Afrika (Gabon).

Serafimsystern Janina Sancja Szymkowiak (1910 - 1942) levde devisen "Allt för Jesus genom Marias smärtofyllda hjärta" fullt ut och saligförklarades av påven Johannes Paulus II den 18 augusti 2002.

Festdag 15 september

 

Dom generalny Sióstr Serafitek
ul. Łowiecka 3, Kraków 30-106, POLEN


Stockholm
Folkungagatan 46 A, 118 26 Stockholm

Syster Anna CMBB

Syster Edyta CMBB

Syster Ksawera CMBB


Bagarmossen
Stiftelsen Konung Oscar I:s Minne
Fogdevägen 21, 128 41 Bagarmossen

Kapellet: Konung Oscar I:s Minne


Syster Margareta CMBB

Syster Joanna CMBB
Syster Małgorzata CMBB

Syster Hiacynta CMBB

Syster Magdalena CMBB

Syster Augusta CMBB

 

Eskilstuna
Djurgårdsvägen 32, 633 50 Eskilstuna
78

Syster Slawomila CMBB

Syster Weronika CMBB