Hoppa till innehåll

Hjälp en utsatt medmänniska i jul

Julen står för dörren, en tid som för många är fylld av värme, kärlek och överflöd, god mat och julklappar. Men inte för alla. Både i och utanför Sverige finns människor som lider av nöd och kyla, hunger och ensamhet.

I år är de utsattas situation i många fall sämre än på mycket länge. Covid-19-pandemin har gått hårt åt de allra mest utsatta: de som går utan arbete, som saknar pengar till att köpa mat åt sina barn och som ibland får gå från hus och hem.

Caritas Sverige har löpande kontakt med människor i svår nöd. Många av de som drabbats hårdast av Covid-19-krisen i Sverige är kvinnor med barn. Nedstängningen av samhället har gjort att de inkomster som de tidigare kunde få har försvunnit. Det har hänt att de som kontaktat oss inte kunnat ge sina barn mat på flera dagar.

I likhet med de mest utsatta invånarna i vårt land drabbas människor i de fattigaste länderna allra hårdast av pandemin. Caritas Sverige bedriver hjälpverksamhet bland de utsatta i Sverige – och förmedlar gåvor till kris- och katastrofdrabbade människor runt om i världen.

Fram till Trettonhelgen har Caritas Sverige, tillsammans med stiftet, en insamling till satsningar på barn och ungdomar i Sydsudan, ett svårt krigs- och katastrofdrabbat land vars omfattande behov av stöd har hamnat i skuggan av den globala pandemin och andra akuta kriser i världen.

Vi hoppas att även du vill stödja dem genom att ge en donation via:

Inget bidrag är för litet. Tusen tack för din gåva!

Här kan du läsa mer om hur du kan hjälpa de mest utsatta under coronakrisen.