Hoppa till innehåll

Jesu utsändning av lärjungar för att vittna om Guds rike

Under historiens gång har Gud kallat sina profeter och lärjungar att föra fram sitt budskap om att världen behöver omvända sig, från det destruktiva egoistiska livet till ett konstruktivt uppbyggande och glädjegivande liv för alla. Vi läser i söndagens evangelium hur Jesus sänder sina lärjungar ut i världen för att sprida hans budskap om att Guds rike är nära förestående och är till för alla, oavsett vilken bakgrund man har och var man lever. Alla är inbjudna till det gemensamma bordet för att ta del av det Gud bjuder oss på genom sin skapelse. Det innebär att jordens resurser är till för alla och ska användas så att alla får ta del av resurserna för att leva ett värdigt liv.

Stockholms katolska stift stödjer många av dagens Kristi lärjungar i världen, särskilt de många missionärer som har lämnat sina hemorter för att evangelisera och vittna inför folk på andra sidan jorden, genom att utföra konkreta karitativa gärningar för de mest utsatta. Några av dessa missionärer som vi stödjer är:

  • Consolatabröder och systrar från Kenya och Colombia som i Mongoliet vittnar genom sin närvaro och förkunnar Ordet genom att bedriva undervisning och utföra ungdomsarbete.
  • Ursulin-Franciskansystrar från Indien som i Tanzania vittnar genom att hjälpa övergivna barn och unga kvinnor med utbildning, sjukvård och inkomstskapande aktiviteter för att kunna försörja sig själva.
  • Combonisystrar från Italien och Eritrea som i Jordanien vittnar om Guds godhet och Jesu helande kraft genom att ge sjuk- och hälsovård till flyktingar och de fattiga.

Tillsammans med tusentals andra utsända ordensfolk och lekfolk över hela världen vittnar dessa Jesulärjungar om det förestående Guds rike - ett rike där alla med Guds omsorg lever i fred med varandra och med hela skapelsen.

Också här i Sverige har vi många ordensfolk och lekfolk, som har lämnat sina hemländer för att vittna om Gud genom att förkunna Ordet i sina församlingar och missioner. Alla dessa behöver våra förböner och Guds nåd att kunna fortsätta vittna och evangelisera.

Förslag på förböner till söndagens mässa kan laddas ner här.

 

Charles Câmara

Medarbetare på biskopsämbetet